Димитър Карамфилов

Контрабас

Димитър Карамфилов е един от най-търсените концертни и студийни контрабасисти в България. Свирил е с най-изтъкнатите музиканти в страната, както и с много международно признати изпълнители като: Том Харел, Джери Бергонци, Джордж Гарзон, Марио Станчев, Антони Дончев, Теодосий Спасов, Рик Маргица и др. Работи с популярната американска група Pink Martini.
Записва музика за Българската национална телевизия, Българското национално радио, БТВ Шанел и др. в редица предавания и проекти.

Записва втория си албум Turn to Love през 2020 г. и го издава година след това. ”Turn to Love” се ражда в тези странни времена с намерението да превърне тревогите в надежда, а тъгата – в светещо щастие. Идеята на албума стига по-далеч от настоящата ситуация, защото възхвалява не само любовта, но и човека, който е неделима част от нейната същност.” – Таня Иванова, Джаз ФМ България. “Turn to Love” показва невероятното майсторство и дълбочина на емоциите на тримата виртуози, а посланието му утвърждава Димитър Карамфилов като един от най-ярките музиканти на българската джаз сцена.”
https://www.dimitarkaramfilov.com/home

Галерия