Ина Кънчева

Вокал

Ина Кънчева е творец, който очарова и завладява публиката със своята музика. Оперна певица с умение да се превъплъщава, тя пее с лекота и споделя по изненадващо естествен начин радостта си от пеенето. Широкият и диапазон и цветови спектър на драматичния й колоратурен сопран се проявяват в богатия и вокален репертоар – от барок през белканто до изкуството на песента.
Гласът й с виртуозност пресъздава музикалните партии по новому и сътворява единствени по рода си ярки интерпретации.

Наред с международната й оперна и концертна дейност Ина Кънчева получава важни художествени импулси от оперни знаменитости на нашето време като Красимира Стоянова, Анна Томова-Синтова, Монсерат Кабайе и усъвършенства музикалното си дарование в майсторските класове на Райна Кабаиванска, Ренато Брузон, Лео Нучи, Анна-Луиза Чова, Джанлуиджи Джелмети.
През 2016 година заедно с пианиста Людмил Ангелов – един от водещите съвременни изпълнители на Шопен – , тя издава чрез лейбъла Toccata Classics своя диск „Полин Виардо”, който съдържа прекрасни композиции на Виардо по текстове от световната руска литература и обработки на мазурки от Шопен, с които тя гостува на много международни сцени.
https://inakancheva.com/

Галерия