Михаил Йосифов

Тромпет

Още от ученическите си години се увлича по джаза и с няколко съученика сформират състав, с който участват на множество джаз форуми в София, Пловдив, Русе и други места.
По-късно като студент с колеги от Академията създава група “Инфинити“, в която изпълняват свои собствени композиции и джаз-стандарти. Реализирани са 2 албума: “Happy man blues” и “Колкото толкова“. По-късно групата започва да изучава латино-американска музика и функционира няколко години като салса-бенд.

В същото време през 1995, Михаил Йосифов започва работа в симфоничния оркестър към Ансамбъла на Българската армия. Там е до неговото закриване през 1997г.. От 2002 до 2009 г. Участва в състава на Биг Бенда на БНР. През тези години записва множество пиеси, като солист на оркестъра, някои от тях са били специално композирани за него.

От 2014 г. Михаил Йосифов е част от състава на световноизвестната група Pink Martini. Концертите на тази формация са в едни от най-големите зали, както в Европа, така и в Америка, Азия и Австралия: Залите на Берлинска, Мюнхенска и Хамбургска филхармонии, Виенска опера, Операта в Франкфурт, Роял Алберт Хол – Лондон, зала „Олимпия“ – Париж, Операта в Сидни, „Холивуд боул“ – Лос Анжелос и други. 

Галерия