Ето какво се случи в 4-те фестивални дни на TheatAir

Фестивали
Театър
Улица

Канело е куче порода марионетка, намерено изоставено на улицата в Барселона. След известна доза модификации, вече си има собствено шоу, в което дори пее. Срещнахме го на улицата в Пловдив. Трупа Кал у Канто разходи хвъричилата си, които изобщо не се нуждаят от вятър,а от добро настроение и детски смях за да разказват историите си. Трайно ни докоснаха Чудните Истории на Теодор Борисов , в които куклите имат душа, излъчване и собствен свят.

И въпреки, че TheatAir е посветен на улични спектакли и пърформанси, създадени изцяло за открити пространства,  Спектакълът - "Con Anima" на Mikropódium Family Theatre можеше да бъде видян в Баня Старинна на светлината на две свещи. По тъмно и Театър Слон представиха невиждан досега в България, а и Европа воден театър . Постановки като Райската Птица са ежедневие поречието на Червената река във Виетнам, а ние се надяваме да станат такова и у нас

 „Спри” пък е името на вдъхновяващ миниатюрен спектакъл на Микроподиум, Унгария, в който малки русалки, балерини и палячовци оживяват върху дланта ви. Жива статуя, "Вълшебни балони" и клоунади с кучета или без кучета забавляваха малки и големи всеки ден, а вечер ги очакваше  истинско Огнено шоу от  Театър на огъня и сенките Fireter.  А „Крайбрежие” е моноспектакъл на театър Смол дилайтс за една рибка и нейното пътешествие до Тахити.

Представлението успешно ни откъсна от реалността, след което почти успяхме да се върнем в нея. В този момент гигантски богомолки превзеха главната улица в Пловдив. Заслугата – на същите симпатяги от Fireter, които, освен с огън си играят и на кокили.