ЕТНО-ДЖАЗ СИМФОНИ е проект на Софийска Филхармония и SHAKA ZULU ORCHESTRA с диригент Кирил Ламбов и със специалното участие на Теодосий Спасов, хор "Космически гласове" с диригент Ваня Монева и Гергана Димитрова - вокал

Музика

Музика, базирана на българския фолклор и различни етноси, умело преплетена с джаз, фънк и класика. Девет от десетте композиции са на Минко Ламбов, а десетата "Под Гвинейско небе" е на композитора - диригент Кирил Ламбов.

Английските текстове са на Ненчо Балабанов, Ана Топалова и Стефан Маринов, а всички български текстове са народни.

 

 

 

SHAKA ZULU ORCHESTRA е провокативен музикален проект на композитора Минко Ламбов, който обединява 13 невероятни музиканти, споделящи общи идеи и възгледи по отношение на изкуството.

 

 

 

Млади, енергични, характерни - всеки един от тях е ярък елемент от пъзела, наречен SHAKA ZULU ORCHESTRA. Всички те са обединени от хуманната кауза за преодолявяне на границите между хората, за отхвърлянето на расовите и етнически предразсъдъци, както и на вероизповеденческите противопоставяния.

 

 

Авторската музика на SHAKA ZULU ORCHESTRA е базирана на българския фолклор и е умело преплетена със стилове като джаз, фънк, фюжън, както и с музиката на различни етноси - африкански, индийски, арабски, арменски, турски, кубински, цигански, еврейски и др. Минко Ламбов си поставя задачата за възраждане и осъвременяване на българския фолклор, за предаването на това богатство на новите поколения по един неочакван и въздействащ начин, който да ги провокира да погледнат към корените си с радост, гордост и уважение.

 

 

 Shaka Zulu Orchestra са:

Минко Ламбов - композитор, пианист и аранжор
Ангел Демирев - китара, вокал
Стефан Маринов - бас, вокал
Георги Георгиев - барабани
Станислав Панайотов - цигулка
Ана Топалова - вокал
Станислава Христова - вокал
Александра Борисова - вокал
Димитър Стоев - тромбон
Милен Петров - тромпет
Дилян Давидков - тромпет
Кирил Петров - перкусии
Антония Евгениева – клавишни

 

Снимки: IBonev Photography