ArtLive - партньор на Литературен клуб Перото в представянето и популяризирането на българската литература

Четене

 В предстоящата дискусия организирана от Национален център за книгата – НДК ще търсим отговор на въпроса „как съвременните детски книги достигат до децата“.

Една от причините НЦК да постави детската литература във фокус през 2017 г., е именно тази – да срещне и изгради мост между нейните творци и онези, за които е предназначена.

Не е тайна, че родители и учители много трудно се ориентират сред новостите на пазара и често подхождат с недоверие към автори, които не познават или не са част от учебната програма. Точно тук идва ролята на медиаторите на съвременната детска литература, които най-често са неправителствени организации, с част от които Национален център за книгата – НДК създаде партньорства през 2017 г. – Годината на Детската книга.

В дискусията, която ще се проведе на 18 ноември (събота) от 16:00 часа в клуб „Перото“ участие ще вземат Лора Филипова – изпълнителен директор на Фондация „Детски книги“, която ще представи конкурса „Бисерче вълшебно”; Олга Клисурова – Сдружение „Пътуващите книги на Стара Загора”; Петя Чалъкова – организатор на „Походът на книгите” към АБК; Виктория Бисерова от издателство „Ентусиаст” – инициатор на „Национална седмица на детската книга” и организатор на кампанията „Стара хартия за нова книга”, а модератор на дискусията ще бъде Александър Кръстев.