Насладете се на концерта, състоял се на  25-ти април тази година (рождената дата на Ella), в Sofia Live Club

Музика
Интервю

Идеята за проекта идва след поканата на Мирослава Кацарова да открият фестивала Plovdiv Jazz Fest с трибют за Ella Fitzgerald, като успяват да се подготвят с аранжиментите само за 3 дни.

На сцената с Хилда ще чуете музикантите, с които тя беше и на турне в страната - елегантния Живко Петров, младият басист (вече без шапка) Димитър Карамфилов,  музикалният й гуру - Христо Йоцов и Михаил Йосифов, който успява да направи от всеки тон празник.

Албумът е подготвен по случай 100-годишнината на Ella, а по време на концерта Хилда разказва някои от нещата, които е научила за нея и които са я накарали да я заобича още повече, като например как и по каква причина е първото й излизане на сцена. И защо е с песен, а не с танц....

Освен красивите аранжименти, ще чуете още истории, като например за приятелството на Ella с Мерилин Монро, за дима от цигари, за записа на песента "The man I love" - дует с Живко Петров, за който Хилда загасила лампите в студиото и запалила свещи.

Химията на сцената е неподражаема и магична, а зарядът им толкова голям, че успява да ни пренесе в едно друго време или... да пренесе песните на Ella в настоящето – свежи, енергични, емоционални, изсвирени от едни от най-добрите ни и сърцати музиканти.

Телевизионната реализация на концерта е на  Студио Къркеланов с режисьор Васил Къркеланов.

 -

Припомнете си и видеото на Хилда Казасян и Живко Петров към песента "Waters of March", което също е дело на въображението и режисурата на Васил Къркеланов, един от създателите на ArtLive , сътворил и клипа към "Ако Си Тук" - авторски проект на Хилда. 

Пренесете се в царския вагон с любимите ни музиканти и техните думи, извадени от контекста и вкарани в джаза лично от нашата Марта (другата половина от създателите на ArtLive), изявяваща се не само пред, но и зад камера - в случая като режисьор на мейкинга към клипа. От него ще разберете много за снимачния процес, незабравимите емоции, парните локомотиви и роялите, летящи на платформи.