Просто (по)чувствай... е почти всичко, което може да се каже, когато става дума за музика.

Музика
Етно

Ако говорим за нещо истинско и автентично, лишено от претенциите на масовите продукции, тогава можем да добавим „Just feel…“ – един албум с изцяло авторска музика, вдъхновена от автентични фолклорни мотиви от непознати песни от Родопите.

 


При създаването му неговите автори: вокалистът Дарина Златкова – дългогодишен изпълнител в Ансъмбъл „Филип Кутев“, вокалист на етно фюжън групата IRFAN, и инструменталистът Петър Миланов, който работи в различни проекти – в спектакли на Камен Донев, в различни формации: Акустично дуо „Белева и Миланов”, „Гло Бал Кан”, “Cinga Manga Funk”, както и с хор „Мистерията на българските гласове”, Лиса Джерард и др., представят своята гледна точка за звученето на открити от тях в сборници образци, оставени поколения преди нас. Теразработват тези мотиви както мелодично, така и текстово, в същата стилистика.

 


Поставени в контекста на аранжиментите на Петър Миланов, композициите създават усещането за деликатна и интимна среща между минало и настояще. Ценни идеи за концепцията за звученето на проекта дава и неговият тонрежисьор Милко Михайлов. Идеята на двамата музиканти е да бъдат естествени и искрени в музиката си. Мечтаят тя да достигне до сърцата на повече съвременни хора, които осъзнато или – не, търсят да открият в съвременната музика и изпълнители нещо истинско за себе си. За да обогатят звученето на композициите на живо, те добавят оке китари, контрабас, сет от ударни инструменти, както и щрайх квартет.

Така на сцената заедно с тях са:

Людмил Стойнев /китари, цигулка, аранжименти за щрайх квартет/
Борис Таслев /контрабас/
Иван Цонков /ударни инструменти/
Гергана Маринова /цигулка/
Мария Анева /цигулка/
Анна Драганова /виола/

София Радилова /виолончело/