На 25-ти февруари, ArtLive - онлайн телевизията за изкуство и култура, излъчи концерта на Антони Дончев и QUp на живо от Студио 1 на БНР

Музика

 

 

 

 

 

 

 

Диригентът на Биг Бенда на БНР - Антони Дончев (пиано), е събрал в проекта QUp брат си - Георги Дончев (контрабас), Борислав Петров (ударни) и Росен Захариев (корнет и флюгелхорн) като специален гост. Повече за проекта може да научите от разговора ни с Антони Дончев, дни преди концерта!

 

 

Композициите са авторски, както и на бащата на Антони и Георги -Кирил Дончев, който е един от най-известните ни композитори на филмова и театрална музика. Автор е на музиката на филми като "Преброяване на дивите зайци", "А сега накъде?", "Вилна зона" и др. На 21-ви февруари той навърши 80 години, а на 25-ти вечерта присъства на самия концерт.

 

 

В залата бяха и Теди Москов, Мая Новоселска, Ицко Финци, Теодосий Спасов, Петър Дундаков и други личности от арт средите, които поздравиха музикантите за близо 2-часовия концерт! С тази програма музикантите отиват и на джаз фестивал в Германия през април. 

 

 

снимки: Даниела Костова @ ArtLive