ArtLive - партньор на литературен клуб "Перото" в представянето и популяризирането на българската литература

Четене

На 20 март се чества международният ден на Франкофонията на петте континента. България е пълноправен член на Международната организация на Франкофонията от 1993 г.

Франкофонският регионален център за Централна и Източна Европа, структура на Международната организация на Франкофонията организира маратон по четене на книгата „Завещанието на Бисмарк“ на Ин Коли Жан Бофан (Le testament de Bismarck de In Koli Jean BOFANE)

Маратонът се случма в Литературен клуб „Перото“ на 19 март, в навечерието на празника, от 11:00 до 16:00. Авторът от Демократична Република Конго спечели Наградата на петте континента за 2015 г. Книгата ще бъде четена на френски език.

Маратонът ще протече по същото време и в Букурещ, във френската книжарница Киралина. Събитието ще бъде отразено на сайта на Франкофонията, на който могат да се проследят събитията в 80-те страни членки на Международната организация на Франкофонията. Това включва и България, която също се включва в излъчването на маратона на сайта на Франкофоията, благодарение на ArtLive!